Kävin eilen lähimetsässä lasten kanssa tutkimassa löytyisikö sieltä mitään ihmeellistä. Kun kuljimme pientä polkua, pieniä ja isoja ruskeita sieniä näkyi kaikkialla. Sitten löytyi useita kauniin punaisia, mutta myrkyllisiä punakärpässieniä, joista otimme kuvia. Jotakin keltaista pilkisti risujen alta. Nehän olivat herkullisia kantarellejä eli keltavahveroita! Lapset poimivat niistä muutamia, vaikkei meillä ollutkaan sienikoria mukana. Kantarelli on erinomainen ruokasieni, joka kelpaa syötäväksi ilman esikäsittelyä. Etenkin nuoret sienet ovat hyviä paistettuina ja keittoihin. Se on kohtalaisen toukaton ja hyvin kestävä. Sientä voi säilöä kaikin tavoin, nuoret lakit voi myös kuivata. Vanhemmiten kantarellistä tulee sitkeähkö. Jatkaessamme metsässä samoilemista näimme leppäkertun erään sienen päällä ja sitten heinäsirkan, joka taisi ollakin hepokatti. Ja vadelmapensaissa oli vielä oikein hyviltä maistuvia vadelmia, joita popsimme suihimme. Sellainen oli meidän pieni metsäretkemme. Kuva otettu 25.9.2010 Lappohjassa.