Monille kasveille suolainen merivesi on vaikea ongelma, mutta merikaali (Crambe maritima), josta käytetään myös nimeä euroopanmerikaali, kasvaa vain alueilla, joilla meriveden suolapitoisuus on vähintään kuusi promillea. Suomessa esiintymät jäävät Ahvenanmaalle ja lounaissaaristoon, mantereella se kasvaa tiettävästi vain Hankoniemen hiekkarannoilla. Merikaali on ollut Atlantin rannikoilla vuosisatoja erittäin suosittu vihannes. Viljelmät peitetään hiekalla, jotta nuoret versot jäävät lehtivihreättömiksi. Valkaistut ruodit ovat hyvin herkullisia ja niitä käytetään parsan tapaan. Luonnonkasvejakin voi syödä ja parhaita ovat nuoret, vaaleanvihreät versot. Ulkomailla merikaali on myös suosittu perenna voimakkaan sinivihreän värinsä takia. Kukintokin on laaja ja näyttävä, valkoiset kukat tuoksuvat medelle ja houkuttelevat runsaasti pölyttäjähyönteisiä. Oheiset kuvat on otettu 27.6.2010 paikkana Hangon Kolaviken.